Zijn Zonnepanelen onveilig?

Alle kranten en nieuwssites melden vandaag dat de zonnepanelen die Scheuten Solar afgelopen jaren verkocht onder de typenaam Multisol spontaan brand kunnen vatten. NVWA, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ziet zich genoodzaakt een veiligheidswaarschuwing af te geven. Alle eigenaren van de Multisol panelen worden verzocht hun zonnepanelen buiten werking te stellen.

Om ze weer aan te kunnen schakelen zullen de junction boxes onder de panelen vervangen moeten worden. Dat gaat in dit geval voor kosten van de eigenaren van de panelen. Er was een productgarantie door het concern Scheuten Solar gegeven, waarvoor zij een fonds intern gevormd had. Maar ja van een kale kip…….

Hoe zit dat bij LEON?

Allereerst zijn van de miljoenen panelen die onze fabrikant heeft verkocht dit soort van calamiteiten (noch andere) bekend. Onze panelen zijn in de lang bestaande praktijk gewoon veilig gebleken.

Onze panelen hebben daarnaast een “verzekerde” productgarantie, ondergebracht bij gerenommeerde partijen. Dus ook als onze fabrikant failliet zou gaan dan blijft de verzekering bestaan.

Zonnepanelen van LEON zijn ook dáárom veilig voor uw portemonnee.