september 2014

Nieuwsbrief september 2014

In deze nieuwsbrief:

Energie besparen, slim én gratis online uw verbruik monitoren
Zomeraanbod 2014, een unieke kans
De Zonnebloem , culinaire zomerse bloeier
Smakelijke na- zomeractie, stap nog deze maand over
LEON Zeewolde, een geweldige energieleverancier

 —————————————————————————————————————————————————————

Energie besparen, slim én gratis online uw verbruik monitoren
Sinds een half jaar kunt u bij LEON Zeewolde (indien u over een slimme meter beschikt) gebruik maken van een extra (én gratis) dienstverlening:

online monitoren van het verbruik van elektriciteit en gas

Deze gegevens worden dagelijks in een grafiek gepresenteerd, die u de gegevens per uur verstrekt. Indien u over een zonnestroom-systeem beschikt worden ook de gegevens van uw teruglevering gepresenteerd.

Zodra wij zien dat een klant een slimme meter heeft, bieden wij deze dienstverlening in een persoonlijke mail aan de klant aan.
U heeft hiermee altijd en overal inzicht in het verbruik, de kosten en de opbrengst van uw energieverbruik. Heel handig en slim!
Als u geen slimme meter heeft, maar wel graag wil werken aan het terugdringen van het energieverbruik, neem dan contact met ons op.

Een voorbeelden van grafieken over het verbruik, zijn de volgende:

opbrengst

In dit geval gaat het om een woning waarop een zonnestroom systeem ligt.
Het blauwe deel van de grafiek laat zien hoeveel energie van het net werd betrokken.

Het groene deel geeft aan hoeveel (zon)energie aan het net werd gegeven. Zondag 24 augustus was duidelijk een mooie zonnige dag.

Het gasverbruik op die dag is ook bijzonder om te zien:

gas

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er aan de hand? Op deze woning ligt ook een zonnecollector (met zonneboiler) die ervoor zorgt dat alle warm water dat nodig is, door de zon wordt opgewarmd. Een dergelijk systeem kan ervoor zorgen dat je in de zomermaanden helemaal geen gas verbruikt. Zo geniet je niet alleen van het mooie weer maar ook van een schonere lucht.

~

Zomeraanbod 2014, een unieke kans
Deze zomer maken wij de keuze wel heel erg makkelijk voor u;

10 panelen
€ 3495,-

Dat zijn niet alleen 10 zonnepanelen, maar ook de omvormer,   bekabeling en installatie. De productie van deze installatie is 2.320 kWh.  U bespaart hiermee ca. € 500,- per jaar op uw elektriciteitsrekening. Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan.
U kunt ook bellen met    036 522 06 50

 ~

De Zonnebloem , culinaire zomerse bloeier
De zonnebloem is een plant, die gemakkelijk in de tuin gekweekt kan worden uit één pit. Het bloemhoofd kan een diameter hebben tot wel 30 cm. en 1,5 tot 3,5 meter hoog. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij de zonnebloem een hoogte van 5 meter wist te bereiken.

Overdag draait de bloemknop mee met de zon. ’s Nachts keert de bloemknop terug naar de oostelijke stand. Tegen de tijd dat de bloem zich opent, verstijft de bloeistengel in de oostelijke stand. Daardoor wijzen bloeiende zonnebloemen de hele dag naar het oosten. De zonnebloem bloeit van juli tot oktober.

Zonnebloemen worden vooral gekweekt voor de zonnebloemolie, die veel gebruikt wordt in de keuken. De olie bevat veel onverzadigde vetzuren en kan, omdat deze goed bestand is tegen hitte voor frituren gebruikt worden. Zonnebloemolie bevat linolzuur, hetgeen het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt. De zaden kunnen gepeld of ongepeld, rauw of geroosterd worden gegeten, bijvoorbeeld als tussendoortje. sandwiches. Zaden met een langere uitloop smaken bitter.

 ~

Smakelijke na- zomeractie, stap nog deze maand over

Deze zomer hebben wij een smakelijke aanbieding voor u. Stapt u voor 30 september 2014 over op energie van LEON Zeewolde, dan ontvangt u een

dinerbon t.w.v.
€ 50,00

Lees meer…

 ~

LEON Zeewolde, een geweldige energieleverancier

bedankt