Lokale zon energie van ZeewoldeZon

In januari 2017 werd de coöperatieve vereniging ZeewoldeZon opgericht. Een van de initiatiefnemers is LEON Zeewolde. We doen dit samen met Wooncorporatie Woonpalet en Zeeenergie.

Het primaire doel is om de bewoners van de appartementen complexen van Woonpalet van zon energie te voorzien. Zo kunnen ook zij meewerken aan het terugdringen van het verbruik van fossiele brandstoffen.

Per 1 juni 2017 hebben ruim 40 Zeewoldenaren zich aangemeld als lid van ZeewoldeZon en de aanmeldingen lopen nog door!
Deze leden kunnen een elektriciteitsrekening tegemoet zien die gemiddeld 15% lager ligt. Gezamenlijk zorgen ze voor de opwek van 80.000kWh zon energie.

Dat de elektriciteitsrekening lager kan zijn, komt doordat gebruik gemaakt wordt van een belastingregeling. Die regeling staat bekend onder de naam “verlaagd tarief” of ook wel Postcoderoosregeling. Het komt erop neer dat de leden van de vereniging geen Energiebelasting hoeven te betalen. Van dat voordeel worden de panelen aangeschaft en onderhouden.

Woonpalet heeft de daken van zijn appartementencomplexen (gratis) beschikbaar gesteld.

LEON Zeewolde koopt de energie van ZeewoldeZon (hoort bij de regeling van de belastingdienst) en sluit contracten met de leden af voor de levering van elektriciteit en gas (als daarvoor een aansluiting in de woningen aanwezig is)