Veelgestelde vragen

Wat kunnen jullie mij leveren?
In de eerste plaats elektriciteit en gas. Zeker voor de elektriciteit leveren we zoveel mogelijk in Zeewolde opgewekte energie (wij kopen dat ook graag bij u in als u zelf opwekt). Daarnaast kunt u bij ons een zonnestroom systeem huren voor de opwekking van uw eigen energie. En u kunt ook bij ons voor eigen gebruik een zonnestroom systeem kopen. Indien gewenst kunnen we u ook adviseren om uw energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Hoe weet ik nu wat dit aanbod voor mij persoonlijk betekent?
Daar kunt u maar op één manier achter komen en dat is door een aantal gegevens (klik hier) naar ons toe te sturen, zodat wij u een offerte kunnen doen. Dan zal direct blijken wat uw voordeel is in het eerste jaar en zoals uit de prognose zal blijken, neemt het voordeel alleen maar toe.

Hoe ontstaat dat financiële voordeel en die lagere energieprijs?
Wie als kleinverbruiker zelf energie opwekt, betaalt minder energiebelasting en andere kosten. Die besparing is zo groot, dat wij als bedrijf u een vergoeding voor het gebruik van de panelen kunnen vragen, terwijl uw energienota dan nog steeds voordeliger is dan die van andere bedrijven.

Hoe kan LEON Zeewolde nu beweren dat de energieprijs bij hen minder stijgt?
Wanneer de prijs voor de gekochte stroom stijgt, stijgt ook de prijs van de door u verkochte stroom. Wij zoeken samen met u naar een balans die ervoor zorgt dat de stijging van uw energierekening beperkt wordt. Maar wij adviseren u ook graag hoe u met minder energie toe kunt.

Maar krijgen jullie soms ook subsidie?
Nee, op subsidie is ons aanbod niet gebaseerd. Subsidie is altijd tijdelijk en wij willen juist iets opzetten dat duurzaam is.

Wat zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen met LEON Zeewolde?
In de eerste plaats gunnen wij iedereen dit aanbod. Maar u zult zelf wel begrijpen: uw dak moet wel geschikt zijn, anders heeft het geen zin. Waar is de zon om 9.00 uur ’s morgens en hoe draait de zon vervolgens om uw woning? Is uw dak voldoende gericht op het zuiden/zuidwesten? Dat is wel van belang.

Zijn er nog andere voordelen voor mij om mee te doen?
LEON Zeewolde biedt een winstdelingsregeling voor haar klanten. Komt onze winst in een jaar boven een bepaald percentage uit, dan wordt het meerdere over de klanten verdeeld.

Wat moet ik doen als ik mee wil doen?
U hoeft alleen maar contact met ons op te nemen.

Waar staan de letters van LEON voor?
Lokaal Energie Opwekkings Netwerk